Kutsal Ruh


İnsan ruhunun bilinmeyen yönlerini ele aldığımızda havayı avuçladığımızı hissederiz insanoğlu olarak.Kim bilir belki de dünyanın öteki ucunda birileri bunu çözmüş,şampanyayla insan ruhunu nasıl keşfettiklerini kutluyorlardır şuh kahkahalar eşliğinde(kusura bakmayın benim bilinçaltımın hatası).Fakat ben buna inanamam.Eğer bir ruhumuz varsa bunun gizemiyle kalması çok önemli.Çünkü sanırım tek kör noktası benliğimizin o artık.

Bir insan hakkında her türlü bilgi bulunabilir.Geçmişi,karakter yapısı,fiziksel özelliği,hastalıkları,fantazileri,nasıl uyuduğu,nasıl küfrettiği,hatta gelecekte ne yapacağı bile az çok bellidir.

Sorarım size;mucize diye bir şey var mıdır?

İnsan bir deney ürünü olmaya başladı 2 3 yüzyıl içinde.Psikoloji,Sosyoloji gibi bilimler insanı inceler ve açığa çıkartırlar gizemini,birilerinin veya kimi kitlelerin davranışını,düşüncelerini onların ne hissettiğine bakmaksızın bir manav reyonuna koyarlar.Bunları yapan da insanlardır tabii.

Sorarım size;birinin size neden kötü davrandığını anlayabildiniz mi?

İşte buralarda bir yerlerde insan ruhu devreye girer.Nasıl oluştu,nasıl bedenimizle bütünleşti hiç bilemedim ama biliyorumki hepimizi birbirimizden ayıran bir öğe varsa o da ruhumuzdur.Şu an neremdedir,onu az çok tahmin ediyorum.

Sorarım size;etrafınızdakiler ne zaman sizi gerçekten anladı?

Tarihte insanın gerçekleştirdiği ekstrem olaylar insan ruhunun patlamalarıyla yaşanmıştır.En büyük liderler ruhlarını feda edebilecek seviyede oldukları için,en zorlu savaşları kazanmışlardır.Alexander,Caesear,Spartacus,Attila,II. Mehmet,Napoleon,Selahaddin Eyyübi ve Mustafa Kemal.Daha birçok lider sayabiliriz tarihin farklı köşelerinden ve bunların hepsi,ruhlarının insanlara verdikleri ilhamla kazanmışlardır zaferlerini.Evet dahilerdir,evet karizmatiklerdir,evet güçlülerdir,fakat en önemlisi daha da güçlü bir ruhlarının olmasıdır.

Sorarım size;insanların yaptıklarına ne zaman tam olarak anlam verebildiniz?

Farklılığı yaratan ruhlarınız ve onu nasıl gördüğünüzdür.Eğer onlar olmasaydı Isaac Asimov'un Vakıf serisinde bahsettiği matematiksel olarak geleceği görme(psychohistory) gerçekleşebilirdi.Hari Seldon her insanı bir değişken olarak değilde sabit bir değer olarak algılasaydı,Vakıf serisi hiçbir temele oturmazdı.Sadece bunun için bile ruhlarımıza şükretmeliyiz.

Sorarım size;ruhunuz var mı?

Yorumlar

  1. Soyut kavramlar her zaman için algılanması güç şeyler olmuştur. Ruhu bu ölçüde ele almış ve ona büyük işler yapabilme yeteneği vermişsin. Dahi, karizmatik, güçlü olan insanlar aslında güçlü ruhları olduğu için büyük başarılar elde etmişler; elbette bu özellikler onların işlerini kolaylaştırmıştır ancak düşünüyorum güçlü karizmatik ve dahi olmasaydım acaba ben de o güçlü ruhu bulabilir miydim içimde ve patlamalara sebep olabilir miydim...
    Birinin bize neden kötü davrandığını anlayabildik mi; evet bir çok neden sürdük öne bunu açıklamak için, o nedenler doğrultusunda bize neden kötü davranıldığını anladığımızı sandık tıpkı etrafımızdakilerin bizi anladığını sandığımız gibi... Hiç bir zaman için kendimizden başka hiç kimse bizi daha iyi anlamadı anlayamaz da... Farklılığı, çeşitliliği yaratan ruhlarımızdır, içerde bi yerlerde hissediyoruz; acaba gercekten hissediyo muyuz? Hissettiğimiz başka bir şey olamaz mı farklılığa neden olan? Ruh kavramı sonuçta soyut bişey olduğu için ,ki bu kavramı da biz insanlar çıkarmıştır, varlığını ne görür ne de duyarız sadece hissettiğimizi varsayarız.O halde sorarım size; Ruhun tanımını bana yapıyor, ruhu hissettiğinizi söylüyorsunuz peki bu ruhunuzun gerçekten var olduğunu kanıtlıyor mu?
    Melis NİLGÜN

    YanıtlaSil
  2. Onde fica o tradutor?abçs

    YanıtlaSil

Yorum Gönder