Beyine Ateşle Yaklaşmak


Duruşu bitkin,bakışı mazlum olanlardandı.Mazlum bakışlarını devirdi.Yerde biraz toza toprağa buladıktan sonra havaya fırlattı,en uzağa...Burun deliklerini iyice açıp kafasını yukarıya kaldırınca farklı kokular alacağını düşündü.Göğü seyretti,acaba yeterince uzun süre baksa,Tanrı, İsa gibi onu da yanına alır mıydı merak etti.Ensesindeki eklemlerine gürültülü şekilde ayar çekip,yürümeye başladı.Yumruklarını sıkıyordu.İsa gibi ellerini delmeye çalışırken,dudakları mengeneyle sıkılmış gibiydi.Ağzından kan damladığının farkına 12. adımında vardı.13. adımında ağzını açtı ve birkaç damla kan,bakışlarıyla beraber yere düştü.Dünya üstündeki 851.473.436. nefesini bir adet sigarayla beraber almak istedi.Samsun 216'yı cebinden çıkardı.Kav kibrit kutusu da arkasından eline zıpladı.1 kibrit çöpünü Kav kutusunun sağ yanağına aşkedip ilk ateşini yaktı insanlığın.Kükürt kokusu,sarı gülleri çağrıştırdı.Ağzındaki 216. yaşına yeni basmış Samsun'un ucu harlandı.İçiyse daha bir harlıyordu.Son sigarasını içen California eyaletinde cinayet işleyip,idama mahkum bir zanlı gibiydi.Her nefeste ölüme bir adım yaklaşıyor,ciğerine dolan dumanla beraber kendi canlı cenazesini içten yıkıyordu,imam ve pamuk olmadan.

21. adımda durdu.Düşündü:

"Dünyada kimse haketmiyor ölümü,peki neden ben ölmeliyim,neden İsa 2010 yaşında ve hala capcanlıyken ben 27 yaşında ölmeliyim.Doğal seleksiyonmu?Hayır!Doğanın kanunu mu?Hayır!Ama ölmeliyim,bu kadar basit.Çünkü biliyorum ki burada bana göre bir şey yok.Ölmeliyim,sigara öldürmeli hatta beni,kanser,AIDS,45 kalibrelik bir mermi veya kadın dırdırı değil,sigara!Samsun'a ayak basıp heryerini yakmalıyım,215 kişiyi öldürdükten sonra 216. mermimi Güneş'e sıkmak istiyorum artık..."

Çok eskiden geceleri Ay'a ateş ederdi.Ona göre Ay hep hüzünlü bakardı ve moralini bozduğu için yaşamayı,orada asılı kalmayı haketmiyordu,ola ola berbat bi dünyanın uydusu olabilmiş Ay.Ölümü tam anlamıyla hakediyordu.Amerikan Başkanı ollsa ilk işi Ay'a savaş açmak olurdu.Apollo 11'den 1111'e kadar tüm Güneş Tanrısı Apolloları Ay'ın midesine boşaltırdı acımadan.Ve tüm evrende tutulma gerçekleşirdi,kan tutulması.

32. adımını attı.Ellerinden her türlü ölümcül cisim alınarak insanın tek hakkı olan ölme hakkıda sökülüp alındığı için o bu yolu seçmişti,"sigarayla ölmek" özel izni vardı ve rahatça sigara içebiliyordu.Saçlarının önünün başladığı yerden 3 cm arkasını yokladı,216. Samsun u 215 kez yaktığı ve aynada kendi beynini görebildiği yere yaklaştırdı.O kendini tanıyan tek insan olmuştu,beynini görebilmiş onu anlamıştı.Sigarayı son nefesinde beyniyle çekti ve en derinlerine gömdü izmariti beyninin.Kendi zihninde söndürdü son sigarasını,kül tablası şikayet etmedi bu sefer...
Deliler Hastanesinin bahçesinde bir adam sigaradan ölmüştü,herşey normaldi...

Yorumlar